null Beeld

Makkelijk én snel klaar: couscous met spinazie en munt

Geen zin om uitgebreid te koken? Zet dan couscous met spinazie en munt op tafel. Ook lekker om koud te serveren.

Wat heb je nodig?

  • 1 scheut olijfolie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 zoete puntpaprika’s (schoongemaakt en in mini blokjes)
  • 320 g couscous
  • 150 g olijven
  • 50 g rozijnen
  • 200 g bladspinazie (fijngehakt)
  • 6 blaadjes (fijngehakt)
  • zout en peper
  • 75 g geroosterde pijnboompitjes (optioneel)
  • 150 g feta (optioneel)

Zo maak je het

1. Verhit olie in een braadpan en voeg de uisnippers en de blokjes paprika toe. Fruit enkele minuten.

2. Voeg de couscous, een afgepaste hoeveelheid gekookt water (zie de verpakking van de couscous), de olijven en de rozijnen toe en bereid (koken of wellen) in de tijd aangegeven op de verpakking van de couscous.

3. Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte spinazie en de munt toe en breng op smaak met zout en peper.

4. Serveer met geroosterde pijnboompitjes en verkruimelde feta.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: minder dan 30 minuten

Aantal kcal: ca 481 p.p.

KIJK OOK:

http://www.kijk.nl/video/Sh8N1iFGNFvI?autoplay=0

Bron | Cook Love Share

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden