null Beeld

Maken! Pastaschelpen met ricotta en guacamole

Avocado is gezond, lekker en past perfect in verschillende gerechten, warm of koud.  

Dit heb je nodig

(voor 4 personen, bereidingstijd 35 min.)

• 2 avocado’s

• 300 g pastaschelpen

• 1 bosje koriander + extra om af te werken

• 1 teentje knoflook

• 2 el limoensap

• 200 g ricotta

• 150 g geraspte parmezaan

• 70 g geraspte mozzarella

• 50 g pistachenoten

• 1 tl cayennepeper

• 2 el olijfolie

• peper en zout

Zo maak je het:

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de pastaschelpen beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet de pastaschelpen af en schik ze in een ovenschaal.

2 Snij de avocado's doormidden, verwijder de schil en de pit en doe het vruchtvlees in een blender. Pel de knoflook. Voeg de koriander, de knoflook, de pistachenoten, het limoensap, de cayennepeper en de olijfolie toe aan de avocado en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.

3 Meng 3/4 van de Parmezaanse kaas met de ricotta. Kruid met peper. Vul elke pastaschelp met een lepel ricotta en een lepel guacamole. Bestrijk de zijkanten en bovenkant van de schelpen met wat water en zet het 15 minuten in de oven.

4 Strooi de resterende parmezaan en de mozzarella over de pastaschelpen en zet nog 2 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de koriander.

Fotografie: wout hendrickx. recept: sonja peeters.

null Beeld

In Margriet 18 (2018) vind je meer heerlijke gerechten met avocado in de hoofdrol. Nabestellen? Dat doe je simpel en snel hier!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden