null Beeld

Maggi Braadstomen receptenwedstrijd

null Beeld

Braadstomen is stomen en braden in één, met behulp van een braadzak. Zo maakt u extra sappig vlees in de oven,

null Beeld

zonder olie of boter toe te voegen.

Door de unieke combinatie van braden en stomen wordt het vlees extra mals en trekken kruiden er diep in; kortom het goede van stomen én braden. Bovendien blijven de oven en uw handen door het gebruik van de braadzak lekker schoon. Het kan in elke conventionele oven. Maggi braadstomen is verkrijgbaar in drie varianten: Provençaal, Paprika en Knoflook. Probeer onderstaand recept en varieer met de verschillende smaken.

null Beeld

Kip tuttifrutti met couscoussalade

• 1 zakje Maggi braadstomen Kip Knoflook uit de oven

• 1 blokje Maggi Groentebouillon

• 800 gram kipdrumsticks

• 1 winterpeen, in grove blokken gesneden

• 50 gram gedroogde pruimen

• 50 gram gedroogde abrikozen

• 50 gram rozijnen

• 300 gram couscous

• 2 tomaten

• 1 komkommer

• 60 gram stiftamandelen (halve gepelde

amandelen)

• 1 citroen, uitgeperst

• 1 bos bladpeterselie, fijngehakt

• olijfolie

• zout en grof gemalen zwarte peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kipdrumsticks in de braadzak en voeg de braadstoomkruiden, de winterpeen en het gedroogde fruit toe. Sluit de zak af en schud deze voorzichtig. Zet de braadzak een uur in de oven. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg voor extra smaak een groentebouillonblokje toe aan het water. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de rest van de tomaat in reepjes en de reepjes weer in blokjes. Snijd de komkommer over de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de repen in kleine blokjes. Rooster de amandelen 5 min. in een droge koekenpan op laag vuur. Meng de tomaat, komkommer en amandelen door de couscous en breng op smaak met citroensap, peterselie, peper, zout en olijfolie. Haal de braadzak uit de oven, knip open en laat even afkoelen. Verdeel de kip, wortel en het fruit over de borden en serveer met de couscoussalede.

Bereidingstijd: 60 min

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden