null Beeld

maandag: Thaise curry met broccoli

Categorie: vlees Keuken: Thais

Categorie: vlees

Keuken: Thais

Hoofdgerecht - 4 personen

20 minuten

Ingrediënten

300 g pandanrijst

700 g broccoli, in roosjes en steel in plakjes

2 el olie

1 ui, gesnipperd

400 g rundvleesreepjes naturel

2 el Thaise rode currypasta

400 ml kokosmelk

Bereidingswijze

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen gaar. Kook de broccoli in weinig water met zout in 5-6 min. beetgaar. Verhit in een wok de olie. Fruit de ui. Voeg de runderreepjes toe en bak in 4 min. bruin. Schep er de currypasta door en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk in de pan en verwarm de curry nog 5 min. zachtjes. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep er de curry en broccoli bij.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden