null Beeld

maandag : Penne met champignon-hamsaus

Categorie: vlees Keuken: Italiaans

Hoofdgerecht / 4 personen

25 min. (ca. 515 kcal p.p.)

300 g penne (pasta)

2 el olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

500 g champignons, in kwarten

150 ml kookroom

200 g hamreepjes

25 g rucola

Parmezaanse kaas, voor erbij

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui. Bak de champignons 4-5 min. mee. Schenk de kookroom in de pan. Voeg de hamreepjes toe en verwarm de saus nog 1-2 min.

Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en schep door de champignon-hamsaus. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer met de rucola.

Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden