null Beeld

Maandag: Ovenpasta met broccoli

Categorie: vegetarisch Keuken: Italiaans

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

20 MIN. + 25 OVENMIN. (ca. 515 kcal p.p.)

300 g grote macaroni of penne

700 g broccoli, in roosjes

250 ml kookroom light

150 g pittige blauwaderkaas, in blokjes

2 tl gedroogde oregano

ovenschaal (inhoud 2 liter), ingevet

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar. Kook de broccoli in een bodem water met zout in 5 min. beetgaar. Verwarm in een steelpan de kookroom. Laat de kaas in de warme room zachtjes smelten. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de broccoli, de oregano en de helft van de kaassaus toe en meng voorzichtig. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal en schenk er de rest van de kaassaus over. Bak de pasta in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. lichtbruin. Serveer er nog een rucolasalade met olijfjes bij.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden