null Beeld

maandag: Kabeljauw met verse tomatensalsa

![](http://cm.daphnecm.com/cmp.php/igp/r/cmp/sancromarecept/)

Categorie: vis Keuken: mediteraan

Hoofdgerecht (4 personen)

20 min. (ca. 495 kcal p.p.)

1 sinaasappel

1 avocado, in kleine blokjes

1 kleine rode ui , gesnipperd

1 trostomaat, in stukjes

tabasco

2 el koriander, fijngesneden

500 g kabeljauwfilet in 4 st.

3 el Becel Keuken Vloeibaar

700 g winterwortel, in dunne reepjes

1kg kruimige aardappelen

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng voor de salsa de avocado, de ui, de tomaat, koriander en 2 el sinaasappelsap. Voeg tabasco, peper en zout naar smaak toe. Bestrijk de vis met vloeibare margarine en peper en zout naar smaak. Laat de vis in een ovenschaal in een oven op 200 °C in ca.

8 min. gaar worden. Roerbak de wortel-reepjes in 1,5 el vloeibare margarine beetgaar. Schenk de rest van het sinaasappelsap erbij, voeg de rasp en peper en zout naar smaak toe en laat iets inkoken. Kook de aardappelen met wat zout gaar. Pureer de aardappels met wat kookvocht voor een smeuïge puree. Breng op smaak met peper. Serveer de vis met de salsa, de aardappelpuree en de wortelreepjes.

Tip: Vloeibare margarine spat bijna niet en is makkelijk te doseren dankzij de handige schenkfles met maat aanduiding.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden