null Beeld

maandag – Hollandse kapucijnerschotel

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 15 MIN. (ca. 625 kcal p.p.)

Categorie: vlees

Keuken: Hollands

Ingrediënten

50 g boter

250 g gerookte spekreepjes

2 uien, in ringen

2 prei, in ringen

1 blik kapucijners (800 g), uitgelekt

1 bosje kervel of peterselie, fijngehakt

700 g aardappelschijfjes (koelvers)

Bereidingswijze

Smelt in een ruime koekenpan 25 g boter. Bak de spekreepjes uit. Smelt intussen in een andere koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Voeg de ui met de prei aan de spekjes toe en bak 4 min. Schep de kapucijners erdoor en verwarm nog 5 min. Voeg de kervel met zout en peper naar smaak toe. Schep de kapucijnerschotel op 4 borden. Geef er de aardappelschijfjes bij. Lekker met zoetzure uitjes.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden