null Beeld

maandag: Gehaktschotel met spitskool

Categorie: vlees Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 450 kcal p.p.)

1 kg vastkokende aardappelen, geschild

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

300 g rundergehakt

2 tl kerriepoeder

600 g panklare spitskool

1 el abrikozenjam

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in ca. 20 min. gaar. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Bestrooi met de kerriepoeder en bak 1 min. mee. Voeg de spitskool in 2-3 porties toe en bak al omscheppend in 5-6 min. gaar. Schep de abrikozenjam erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de gehaktschotel op 4 borden en serveer met de gekookte aardappelen.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden