maandag: Gebakken slibtong met kruidensaus
Categorie: vis Keuken: Hollands
HOOFDGERECHT – 4 PERSONEN
25 MIN.
(ca. 475 kcal. p.p.)
• 1 ei, gekookt en fijngehakt
• 1 zoetzure augurk, fijngesneden
• 1 el kappertjes, fijngehakt
• 4 el fritessaus
• 4 el halfvolle yoghurt
• 4 el platte peterselie, fijngehakt
• 750 g krieltjes
• 600 g gekookte bieten
• 2 lente-uitjes
• 1 el kruidenazijn
• 1 tl suiker
• 4 slibtongen
• 3 el tarwebloem
• 3 el Becel Keuken vloeibaar
Meng het ei, de augurk, de kappertjes , de fritessaus, de yoghurt, de peterselie door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Kook de krieltjes in water met zout in 15 min. gaar. Ontvel intussen de bietjes, schaaf ze in plakjes. Snij de lente ui in dunne ringetjes, schep ze om met de azijn en de suiker door de bieten en breng op smaak met peper en zout . Dep de vis droog, bestrooi ze met peper naar smaak en wentel ze door de bloem. Bak ze in de vloeibare margarine aan beide kanten bruin en gaar.
Serveer met het sausje, de bietensalade en de krieltjes. Garneer met peterselie.
Bertolli pastasaus in zak Kruidig is gemaakt volgens origineel Italiaans recept.
Een heerlijke pastasaus, op smaak gebracht met oregano en rozemarijn.