null Beeld

maandag: Beefburger met tartaarsaus en spinazie

Categorie: vlees Keuken: Hollands

Categorie: vlees

Keuken: Hollands

HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN

25 MIN. (ca. 750 kcal p.p.)

Ingrediënten

1 kg vastkokende aardappelen, geschild

4 el olijfolie

4 beefburgers

1 sjalot

2 zoetzure augurken

2 el verse kruiden, bijv. munt, peterselie en/of bieslook

3 el mayonaise

1 ui, in ringen

600 g spinazie, gewassen

Bereiding

Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de beefburgers in 12 min. bruin en gaar. Snipper de sjalot ragfijn. Snijd de augurk in piepkleine blokjes en hak de kruiden. Meng de sjalot met de augurk en de kruiden door de mayonaise. Voeg 1-2 el augurkenvocht en zout en peper naar smaak toe. Verhit de laatste 2 el olijfolie in een wok. Fruit de ui. Voeg de spinazie in 3-4 porties toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de aardappelen met de spinazie over 4 borden. Leg er de beefburger bij. Schep er een beetje tartaarsaus op.

Tip

Vervang de beefburger door een gehaktbal.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden