Leuk voor het kerstontbijt: wereldberoemde patisserie deelt zijn recept voor chocoladepasta
Kun jij ook zo genieten van een snee witbrood met een royale laag chocoladepasta? Dan hebben wij goed nieuws voor je: dit jaar kun je het kerstontbijt namelijk nóg lekkerder maken door je eigen chocoladepasta te maken.
En dan hebben we het niet zomaar over een chocoladepasta: dit recept is namelijk afkomstig van de Belgische chocolatier Pierre Marcolini, die onlangs nog werd uitgeroepen tot de beste patissier ter wereld.
Interview met Pierre
Pierre gaf zijn geheime recept voor chocoladepasta prijs tijdens een interview met Michelingids presentatrice Charlotte Collard. Zij plaatste een filmpje van het interview op haar Instagrampagina en was ook meteen zo aardig om het recept erbij te delen. Pierre omschrijft zijn recept als een ‘lichtjes gekarameliseerde pasta met sublieme ingrediënten’ en eerlijk is eerlijk: het ziet er heerlijk uit.
(scroll verder voor de benodigdheden en het recept)
Dit heb je nodig
Om de chocoladepasta te maken, heb je de volgende dingen nodig:
- 100 gram hazelnoten
- 150 gram suiker
- 40 gram boter
- 10 gram cacaopoeder
- 1 ei
- 3 centiliter warm water
- 3 gram grof zeezout (Marcolini gebruikt voor dit recept het merk Maldon)
Lees ook: Gek op chocolademelk? 'Hot chocolate bombs' veroveren het internet (en zo maak je ze zelf)
Zó maak je dechocoladepasta
Plaats de hazelnoten op een ovenplaat met bakpapier en rooster ze een kwartier in de oven op 160 graden. Laat de noten vervolgens afkoelen en pel ze door ze in een handdoek tegen elkaar aan te wrijven. Karameliseer vervolgens de 150 gram suiker in een pannetje op het vuur. Voeg de hazelnoten toe en roer een paar seconden. Strooi het goedje vervolgens uit op een vel bakpapier, legt er nog een vel bakpapier op en druk het geheel plat. Laat het daarna even afkoelen.
Mixen maar
Breek de hazelnoten en de karamel en doe ze vervolgens in de blender. Mix het tot je een mooi beslag krijgt, voeg dan de boter toe en mix het opnieuw. Voeg vervolgens het ei en de cacaopoeder toe en mix het geheel opnieuw. Voeg daarna het warme water toe en mix het tot de hazelnootpasta klaar is. Strooi tot slot de zeezout door de chocoladepasta heen. Schep de pasta in een glazen pot en zet het in de koelkast. De chocoladepasta blijft ongeveer twee tot drie weken goed als je het gekoeld bewaard.
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in
je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
Bron | Instagram, HLN
Beeld | Getty