Lekker zomers: spelt-linzensalade met gemengde groenten en geitenkaas
Gezond eten is naast fijn ook erg lekker! Is je inspiratie in de keuken momenteel ver te zoeken? Probeer dan eens deze spelt-linzensalade met gemengde groenten en geitenkaas. Deze salade is naast een goede maaltijd ook bron van vitaminen.
En nog een voordeel: je hebt hem al binnen een half uur op tafel staan.
Dit heb je nodig voor de spelt-linzensalade:
Met dit recept maak je spelt-linzensalade met gemengde groenten en geitenkaas voor 4 personen.
- 200 g hele speltkorrels
- 200 g gekookte linzen (blik)
- 2 wortelen, in dunne reepjes
- 100 g peultjes, in lengtereepjes
- 4 bosuien, in dunne ringetjes
- 1 bosje radijs, in plakjes
- 150 g verse spinazie
- 200 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
- 2 el fijngehakte bieslook
- 1 el fijngehakte munt
- 4 takjes kervel
- voor de dressing
- 1 tl honing
- ½ el Franse mosterd
- 6 el olijfolie
- 2 el appelciderazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- versgemalen peper, zout
Ook lekker:
Lekker fris en zomers: watermeloen-komkommer-fetasalade
Bereidingswijze:
Bereidingstijd: Ongeveer 25 minuten + de tijd voor het afkoelen van spelt.
- Kook voor de salade de speltkorrels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
- Klop of schud alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Schep de speltkorrels om met de linzen, de wortel, de peultjes, de bosui, de spinazie en de radijs en de dressing en schep de salade op een schaal.
- Verdeel de geitenkaas ervoer en bestrooi met de kruiden.
Fotografie | Anna Kern
Recepten | Sanna Fyring Liedgren
Bewerking | Colette Beyne