Lekker om zelf te maken: glutenvrije birchermuesli met zonnebloempitten
Glutenvrije Birchermuesli: dit ontbijtje is stiekem niks anders dan romige overnight oats. Normaal gesproken wordt dit recept gemaakt met appel en yoghurt, maar wij geven er een nét iets andere draai aan.
Deze muesli maak je gemakkelijk zelf en is goed voor twee personen.
Benodigdheden
Voor de muesli
- 60 g grove glutenvrije havervlokken*
- 1 appel, geraspt
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el lijnzaad
- 100 ml sojayoghurt
- 1 handjevol rozijnen
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 snufje zout
*Als je dit recept maakt voor iemand die niet tegen gluten kan, bijvoorbeeld door coeliakie, zorg dan dat je op de etiketten controleert dat alle ingrediënten glutenvrij zijn. Havervlokken zijn alleen glutenvrij wanneer dit met een logo op de verpakking vermeld wordt.
Voor de topping
- 2 vijgen, in parten
- 1 el sojayoghurt
- 1 el pompoenpitten
- 1 tl gemalen kaneel
Extra nodig: grote mengkom, 2 (weck)potjes
Bereidingswijze Birchermuesli
Je hebt deze birchermuesli zo klaar, máár het moet wel een nachtje in de koelkast staan. Maak hem 's avonds, zodat je er de volgende ochtend heerlijk van kunt genieten.
- Meng alle ingrediënten voor de muesli en 50 ml water goed door elkaar in een grote kom.
- Verdeel het mengsel vervolgens over de weckpotjes.
- Sluit goed af en zet de potjes een nacht in de koelkast.
- Pak de weckpotjes uit de koelkast en roer de inhoud nog een keer goed door.
- Schep op borden en top met de vijgen, de yoghurt, pompoenpitten en kaneel.
Ziet er goed uit!
Meer ontbijtinspiratie?
- Met deze 4 ingrediënten eet je elke dag een gezond en gevarieerd ontbijt
- Zin in een hartig ontbijt? Zó maak je hartige yoghurt
- Déze supermakkelijke ontbijt-sandwich is de laatste foodtrend
- Recept: ontbijtcake met citroen en blauwe bes
Fotografie | Kosmos Uitgevers/©Living the Green Life.
Foodstyling en recepten | Sanne van Rooij
Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 10– 2021.
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.