Lekker lunchen: quinoasalade met sinaasappel, pistache en dadels
Lekker en gezond eten, zonder vlees of vis? Dit heerlijke en lichte recept is om je vingers bij af te likken. Je maakt de quinoasalade als lunch, voor- of hoofdgerecht. Eet smakelijk!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 150 g quinoa
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels olijfolie
- azijn
- 6 dadels
- 50 g blauwe druiven zonder pit
- bosje waterkers, raapsteeltjes of 50 gram rucola
- 8 blaadjes munt
- 40 g gepelde, ongezouten pistachenootjes
Zo maak je die salade
Verwarm een pan met een dikke bodem. Strooi de quinoa erin en laat die bakken totdat het gaat geuren. Breng 300 ml water aan de kook en schenk dit bij de quinoa. Kook de quinoa in 15-20 minuten gaar.
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op. Klop een dressing van de olijfolie, het sinaasappelsap, wat azijn en wat geraspte sinaasappelschil. Meng de dressing door de nog warme quinoa en laat het geheel afkoelen.
Verwijder de pit uit de dadels en snijd de dadels in de lengte in vieren. Was de druiven en halveer ze. Was de waterkers en laat ’m goed uitlekken. Was de blaadjes munt en knip ze in reepjes. Meng de waterkers, blokjes sinaasappel, druiven, dadels en de munt door de quinoa. Voeg eventueel wat peper toe. Meng er op het laatst de pistachenootjes door.
Lekker om te combineren met een frisse komkommersalade.
Beeld: Voedingscentrum
Lees ook
Haak mee met Dennis (40): gratis patroon voor een geluksklavertje
Het geheim van de slager: zo maak je het állerlekkerste draadjesvlees
Zin om te snoepen? Dit is dé gouden tip om de verleiding te weerstaan
Bekijk ook:
Op de koffie bij tekenaar Gerrit de Jager
Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.
BewarenBewaren