Lekker én heel mooi: roze donuts met rozenblaadjes
Donuts zijn niet alleen heerlijk, maar deze roze varianten zijn ook nog eens echte beauties. Hartstikke leuk om bij een uitgebreide brunch (moederdag, misschien?) op tafel te zetten. Deze versie met bietenpoeder en rozenblaadjes is onze favoriet, want roze is reuze!
Deze vrolijke donuts zien er indrukwekkend uit, maar je maakt ze heel gemakkelijk zelf.
Benodigdheden voor de roze donuts
Naast deze ingrediënten heb je ook donutvormpjes nodig; deze kun je kopen bij de meeste winkels met bakspullen en anders online.
- 1 tl kokosolie, om in te vetten
- 200 g bloem
- 50 g kokosbloesemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 200 ml amandelmelk
- 30 ml kokosolie, gesmolten
- ¼ tl zout
- 50 g appelmoes
- rasp van 1 verse citroen
Dit heb je nodig voor de topping
- 100 g poedersuiker
- sap van 1 verse citroen
- 1 el bietenpoeder*
- 2 el gehakte pistachenoten
- 1 tl rozenblaadjes
*bietenpoeder is te koop bij natuurvoedingswinkels, grotere supermarkten en
online.
Bereidingswijze donuts met rozenblaadjes
De bereidingstijd voor deze roze donuts met rozenblaadjes is zo'n 10 minuten, plus nog 15 minuten oventijd. Na het afkoelen moet de icing nog ongeveer een kwartier drogen voor je kunt beginnen met eten.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de donutvormpjes in met de kokosolie.
- Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.
- Vul de vormpjes met het deeg en bak de donuts in ± 15 min. gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
- Meng voor de topping de poedersuiker en het citroensap tot een gladde, glanzende massa (icing).
- Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.
- Laat drogen.
Ziet er goed uit!
Fotografie | Kosmos Uitgevers/©Living the Green Life
Foodstyling en recepten | Sanne van Rooij
Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 10– 2021.
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.