Lekker bij de borrel: zo maak je deze tomaten-tarte tatin
Een tarte tatin wordt oorspronkelijk gemaakt met appels, maar je kunt ‘m ook hartig maken. Voor deze tomaten-tarte tatin heb je slechts vijf ingrediënten nodig.
En lekker dat 'ie is! Mooi bonuspunt: het gerecht is helemaal plantaardig.
Dit heb je nodig voor de tarte tatin
Voor 4 personen
- 3 bakjes (540 g) honingtomaten
- 4 plakjes bladerdeeg
- 5 g verse tijm
- 2 el balsamicoazijn
- 1 tl olijfolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg hier de honingtomaten en balsamicoazijn aan toe. Rits de tijm en voeg toe aan de pan. Laat het geheel 5 minuten pruttelen op laag vuur tot de balsamicoazijn stroperig is.
- Leg ondertussen de plakjes bladerdeeg op een snijplank zo neer dat ze een klein beetje overlappen. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol er met een deegroller een paar keer overheen zodat de losse vellen een geheel vormen.
- Schep het tomatenmengsel in een springvorm en dek de tomaten af met bladerdeeg. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Haal de tarte tatin uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
- Plaats een bord op de bovenzijde van de springvorm en draai de taart om zodat deze met de tomaten op het bord ligt en het bladerdeeg niet meer de bovenkant maar de onderkant is.
- Snijd de honingtomaten-tarte tatin in vieren en serveer direct.
Eet smakelijk!
Tomaten níet in de koelkast
Bewaar jij je tomaten altijd in de koelkast? Oei, dat komt de smaak niet echt ten goede. Je kunt ze het best buiten de koelkast bewaren. Lees hier waarom.
Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!
Beeld | Looye Kwekers
Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.