Lekker bij de borrel: kleine saucijzenbroodjes met pittig vegetarisch gehakt
Op oudejaarsavond is het na al die oliebollen lekker om wat warms en hartigs te eten. Deze vegetarische saucijzenbroodjes zijn lekker en licht om na al de zoete gerechten op tafel te zetten.
En omdat de kwaliteit van vegetarisch gehakt nu zo goed is, zul je het vlees totaal niet missen!
Dit heb je nodig voor de vegetarische saucijzenbroodjes:
Dit recept is voor 14 saucijzenbroodjes.
- 7 plakjes margarine-bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- 1 el nootmuskaat
- 300 g vegetarisch gehakt (geen rul gehakt, maar de ‘ongebakken’ versie)
- 1 el ketjap manis
- 1 el mosterd
- 50 g paneermeel
- versgemalen peper, zout
- 1 el sesamzaad
- 1 el Japanse sojasaus
Lees ook:
Oud en nieuw klassieker met een twist: volkorenoliebollen met appel, cranberry’s en pistachenoten
Zo maak je ze:
Je maakt de kleine saucijzenbroodjes in ongeveer een half uur, plus zo’n 25 minuten oventijd.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat het bladerdeeg iets ontdooien en snijd de plakjes doormidden. Rol de helften iets vierkanter uit. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
- Houd de helft van het ei apart om te bestrijken en meng de rest samen met het gehakt, de ketjap, de nootmuskaat, de mosterd en het paneermeel. Breng goed op smaak met peper en zout.
- Vorm er 14 dikke worstjes van die iets minder lang zijn dan de korte kant van de stukjes bladerdeeg.
- Leg aan een korte kant van elk stukje bladerdeeg een worstje. Rol het bladerdeeg op om het worstje en druk de uiteinden goed vast.
- Maak kleine inkepingen bovenop en leg de saucijzenbroodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bestrijk met het achtergehouden ei, bestrooi met sesamzaad en bak ze in het midden van de oven in ± 25 min. gaar en mooi bruin. Serveer warm.
Eet smakelijk!
Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Louis Lemaire