null Beeld

Label Rouge Kip in yoghurt

Hoofdgerecht: Kip in een yoghurtsaus uit de oven met bieslook en rijst met gebakken groenten.

Voorbereidingstijd: 20 min

Bereidingstijd: 120 min

Benodigde hoeveelheden per persoon

1/2 citroen

1/4 courgette groen

1/4 rode paprika

3 takjes bieslook

100 gr Pandan Rice (thai Jasmine XO)

1/4 Label Rouge hele kip

125 ml Griekse yoghurt (Minos)

1 1/2 el BIO olijfolie

1 teentje knoflook (Lautrec)

1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)

1 snufje keukenzout

1/2 BIO ei

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boen tweederde van de citroen schoon en snijd hem in stukken. Pel de knoflook en snijd in stukken. Vul de kip met de knoflook en citroen. Leg de kip in een ovenschaal, pers de rest van de citroen uit over de kip. Besprenkel met tweederde van de olijfolie en bestrooi met peper en zout.

2. Braad de kip in de oven gedurende ongeveer 1 uur bijna gaar en bruin.

3. Kook intussen de rijst. Snijd de paprika en courgette in blokjes en bak een paar minuten in olie. Klop de eieren los, en meng deze met de yoghurt en de rest van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

4. Schep het yoghurtmengsel om de kip en zet hem nog ongeveer 20 minuten in de oven. Dek, indien de kip al bruin genoeg is, deze af met een stuk aluminiumfolie. Het yoghurtmengsel moet zacht romig gestold zijn. Serveer de kip met de rijst en groente en garneer met de bieslook.

Dit is een recept van ZTRDG.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden