null Beeld

Koken met een stoomoven

Ook in jouw eigen keuken is de stoomoven een musthave. Lekker en gezond koken is met een stoomoven heel eenvoudig.

Gezond

Door de snelle bereiding in de stoomoven werkt de hoge temperatuur slechts kort in op het voedsel. Daardoor blijven vitaminen en mineralen veel beter bewaard. Doordat het voedsel niet in het kooknat ligt kunnen bijvoorbeeld vitaminen hier ook niet in oplossen. Het voedsel behoudt zijn natuurlijke kleur en smaak. Toevoegen van specerijen en kruiden is dan ook niet nodig. Ook komt aan stomen geen vet te pas. Ideaal dus voor wie graag vetarm eet.

Hoeveelheid maakt niet uit

De gaartijd in een stoomoven is niet afhankelijk van de hoeveelheid die je klaar wilt maken. Drie aardappels garen duurt net zo kort als het garen van tien aardappels, namelijk 5 tot 7 minuten. Broccoli, spinazie en paprika zijn in 2 minuten gaar, bloemkool en spuiten in 4 minuten en worteltjes zijn in 5 tot 7 minuten klaar om te serveren.

Gemakkelijk

Bij het koken in een stoomoven, is aanbranden en overkoken verleden tijd. Zodra de gerechten in de stoomoven staan, heb jij je handen vrij en kun je dus lekker op de bank gaan zitten.

De Stoomovens van Miele

Het bijzondere van de Miele-stoomovens is dat ze zijn uitgerust door de VitaSteam-technologie. Het geheim van deze technologie zit in de externe stoomunit en de nauwkeurige temperatuurregeling. Er vindt gegarandeerd geen geur- en smaakoverdracht plaats tussen de verschillende gerechten. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een perfect kookresultaat. De Miele-stoomovens beschikken over vele automatische programma’s en zijn bovendien eenvoudig te bedienen.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden