Koekjestaartjes met koffie-botercrème: een recept om mee uit te pakken
Voor wie eens echt uit wilt pakken met het toetje, dan zijn deze bijzondere koekjestaartjes ideaal. Laagje voor laagje genieten van de petit-beurrekoekjes met daartussen een heerlijke koffie-botercrème. Een waar gebakje als desert!
Dit recept is goed voor 6 personen.
Benodigdheden
- 1 kleine kop versgezette koffie, afgekoeld
- Optioneel: een scheutje sterke drank naar keuze
- 125 g poedersuiker
- 1 ei
- 150 g boter, op kamertemperatuur, in blokjes
- Een zakje oploskoffie
- 36 petit-beurrekoekjes
- Een halve eetlepel cacaopoeder
Extra benodigdheden: ovenschaal, keukenmachine, spuitzak met klein spuitmondje, stevige snijplank bekleed met plasticfolie, zeefje.
Bereidingswijze koekjestaartjes met koffie-botercrème
Ze zien er misschien ingewikkeld uit, maar de koekjestaartjes staan binnen twintig minuten op tafel. Genieten maar!
- Schenk de koffie in de ovenschaal en roer eventueel de sterke drank erdoor.
- Klop de poedersuiker en het ei in de mengkom van de keukenmachine los.
- Voeg de boter in gedeelten toe en klop tot alles mooi gemengd is.
- Los de oploskoffie op in 35 ml kokend water.
- Giet er een scheutje van bij het botermengsel.
- Klop goed tot je een gladde en goed gebonden crème krijgt. Voeg eventueel nog wat koffie toe.
- Schep de botercrème in de spuitzak en leg in de koelkast.
- Start met de opbouw van de taartjes.
- Leg eerst een droog koekje op de snijplank als bodem.
- Spuit hierop wat botercrème. Dip een koekje in de afgekoelde koffie en leg op de crème. Herhaal nog 4 keer en garneer het bovenste koekje met toefjes botercrème.
- Maak zo nog 5 taartjes.
- Laat ze opstijven in de koelkast.
- Haal de taartjes 5 min. voor het serveren uit de koelkast, zeef er cacao boven en serveer meteen.
Dát ziet er goed uit!
Fotografie|Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten|Lot van Riel
Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 08– 2021.
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.