null Beeld

Jamie Oliver’s must-haves

Wat moet je volgens Jamie écht in je voorraadkast hebben staan?

Af en toe is het tijd om de keukenkastjes uitgebreid op te ruimen. Daar is natuurlijk geen beter moment voor dan het begin van de lente! Gooi wat oude dingen weg en kijk waarmee je de kastjes kunt aanvullen. Jamie Oliver heeft speciaal voor jou een lijst gemaakt van must-have basisingrediënten in de keuken. Als je die in huis hebt, kun je op ieder moment een heerlijke maaltijd op tafel toveren!

Sla in

Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat houdbare producten minder goed of gezond zijn. Dit is echter zeker niet het geval voor bijvoorbeeld diepvriesgroente of bevroren fruit. Alles wordt op het beste moment geplukt en meteen diepgevroren in die staat. De vitamines blijven dus perfect behouden.

Bekijk onderstaande lijst en bedenk wat je nog kunt toevoegen aan de keukenvoorraad!

Basisingrediënten

Olijfolie (extra virgin)

Sesamolie

Witte wijnazijn

Rode wijnazijn

Balsamico azijn

Soyasaus

Worcestershire saus

Blik cannellini bonen

Blik bruine bonen

Blik tonijn

Blik kokosmelk

Ansjovis

Tomaten in blik

Couscous

Basmati rijst

Zilvervliesrijst

Gedroogde pasta

Havermout

Amandelen, hazelnoten of gemixte noten

Gemixte zaden

Bouillonblokjes (kip, groente en vlees)

Potje pesto

Ketchup

Tabasco

Mayonaise

Dijon mosterd

Honing

Kruiden

Kaneel

Chilipoeder

Gedroogde oregano

Gemalen komijn

Gemalen koriander

Kerriepoeder

Gerookte paprika

In de diepvries

Erwten

Sugar snaps

Sperziebonen

Mais

Fruit (bosbessen, frambozen)

Garnalen

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden