null Beeld

Indiase bloemkool

Een heerlijk bijgerecht voor 4 personen.

Gezond en gemakkelijk

De stoomovens van Miele

De stoomovens van Miele bewijzen dat de woorden gemak en gezond wel degelijk samengaan. Met de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s bereidt u in een handomdraai meerdere gerechten tegelijk, terwijl de stoom ervoor zorgt dat de smaak en vitaminen perfect behouden blijven. De mogelijkheden van de stoomoven zijn oneindig groot. De stoomovens van Miele zijn bovendien eenvoudig te bedienen. Zo zet u wel even, maar niet zomaar wat op tafel!

1 bloemkool van ca. 800 g

2 theelepels koenjit (gemalen geelwortel)

Versgemalen zwarte peper

50 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt

75 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur

Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk weg. Snijd de bloemkool in gelijke roosjes van 2-3 cm. Verdeel de roosjes in een stoomovenpan. Strooi de koenjit erover en maal er wat peper boven. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven. Schakel de temperatuur in op 100 °C en de tijd op 6-8 minuten en stoom de bloemkool gaar. Rooster de cashewnoten intussen in een droge koekenpan al omscheppend goudbruin. Doe de bloemkoolroosjes over in een warme schaal en schenk de yoghurt erover. Maal er nog wat peper boven en strooi de nootjes erover. Lekker bij kip uit de oven of gebakken kipfilet.

Hogedrukstoomoven 120 °C gedurende 3-4 minuten

Klik hier voor meer informatie over Miele-stoomovens.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden