null Beeld

IJsfonduen

Ice fondue wordt de nieuwste trend.

Fonduen wordt nieuw leven ingeblazen met vloeibare stikstof van -196°C. Ice fondue is een kooktrend die in diverse restaurants helemaal hip and happening is. Bij ice fondue kun je zelf ijs-tapas maken van fruit door het eerst in een dipje te dopen en vervolgens nog vijf seconden in de rokende stikstof. Je kunt het ijshapje extra lekker maken door het met warme chocolade en slagroom te combineren. Het idee is bedacht door Koen Gillis.

Het concept

Als eigenaar van het Leidse éénmansbedrijf Business Edge bedenkt Koen innovatieve marketingconcepten. Onder de naam Icewizard maakte hij voor bedrijven op beurzen en evenementen met vloeibare stikstof ter plekke ijs-tapas om publiek te trekken. De enthousiaste reacties leidden tot de volgende stap: het ontwikkelen en aanbieden van ice fondue als totaalconcept voor de horeca.

Voor iedereen

Icewizard richt zich op de diverse restaurants, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Je kunt zelfs gezellig op een terrasje aan de ijsfondue! Per persoon kost het tussen de €12,50 en €15,00. Wil je weten in welke restaurants ice fondue mogelijk is? Bekijk dan even de website www.ijsfondue.nl.

Wat vind jij van deze 'foodtrend'?

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden