PREMIUM
Ideaal voor bij een zomerse picknick: bramen-appel-kaneelslofjes
Deze slofjes met koelvers bladerdeeg, bramen, appel en kaneel eet je zo uit de hand.
Ideaal voor bij een zomerse picknick, deze zoete bladerdeegslofjes.
Ingrediënten voor bramen-appel-kaneelslofjes
Voor 8 stuks
- 1 geschilde kleine appel, in blokjes
- 200 g bramen, gehalveerd
- 1 el maizena
- suiker
- gemalen kaneel
- 2 rollen koelvers bladerdeeg
- 1 eierdooier, losgeklopt
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de appel met de bramen, maizena, 1-2 el suiker en een mespunt kaneel. Snijd of steek 16 rondjes van 10 cm Ø uit het bladerdeeg. Beleg de helft in het midden met fruit. Bestrijk de randen dun met losgeklopt ei en beleg met de rest van de deegrondjes. Duw de randjes rondom goed aan, bestrijk met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi met suiker en kaneel. Bak de slofjes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 25min. oventijd + afkoelen