Margriet logo
MT19-20 M19-20 Culi zomerfruit bramen appel kaneel slofjes  Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges
Beeld Tom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

PREMIUM

Ideaal voor bij een zomerse picknick: bramen-appel-kaneelslofjes

Deze slofjes met koelvers bladerdeeg, bramen, appel en kaneel eet je zo uit de hand.

Ideaal voor bij een zomerse picknick, deze zoete bladerdeegslofjes.

Ingrediënten voor bramen-appel-kaneelslofjes

Voor 8 stuks

  • 1 geschilde kleine appel, in blokjes
  • 200 g bramen, gehalveerd
  • 1 el maizena
  • suiker
  • gemalen kaneel
  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 1 eierdooier, losgeklopt

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de appel met de bramen, maizena, 1-2 el suiker en een mespunt kaneel. Snijd of steek 16 rondjes van 10 cm Ø uit het bladerdeeg. Beleg de helft in het midden met fruit. Bestrijk de randen dun met losgeklopt ei en beleg met de rest van de deegrondjes. Duw de randjes rondom goed aan, bestrijk met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi met suiker en kaneel. Bak de slofjes in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 25min. oventijd + afkoelen

Colette BeyneTom Swalens. Receptuur & (food)styling: Debby De Mangelaere/Les Filles Rouges

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden