null Beeld

Home-made tomatensoep

Als de klok vier uur slaat, knort je maag op z’n hardst. Zorg daarom rond deze tijd voor een gezonde snack en stil die trek. Deze geroosterde tomatensoep zit boordevol groenten en is heerlijk kruidig van smaak. Ook lekker als maaltijd met een broodje erbij.

null Beeld

Geroosterde tomatensoep

500 g trostomaten

1 ui

3 takjes tijm

2 el oregano

3 tenen knoflook

olijfolie

1,5 liter groentebouillon

zwarte versgemalen peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Maak de tomaten en de ui schoon en halveer ze. Plaats de tomaten met de platte kant naar boven in een ovenschaal en verdeel de takjes tijm en gedroogde oregano erover. Plaats de ui en knoflooktenen ertussen en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Rooster het geheel 45 minuten in de oven.

Doe alle ingrediënten in een soeppan en bak kort aan. Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met peper. Smakelijk!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden