Margriet logo
null Beeld

Hij is er: de rookworstkroket

De rookworstkroket is een feit! Snackbarketen Febo heeft met Unox de handen ineengeslagen en het resultaat is deze kroket. De snack is een uitprobeersel, er is een 'batch' van 25.000 stuks geproduceerd. Vanaf zaterdag 26 november is de rookworstkroket verkrijgbaar in alle vestigingen van Febo, bericht Adormatie.

Febo-directeur Dennis de Borst meldt nu al dat als de rookworstkroket een succes blijkt te zijn, hij in januari en februari terugkomt in het assortiment.

Wij meldden eerder dat Febo graag samen met Hema een kroket met rookworstensmaak wilde maken om de jubilea van de twee ketens te vieren. Febo viert dit jaar zijn 75-jarige bestaan, Hema is negentig jaar geworden. Maar het warenhuis zag geen heil in de kroket met rookworstensmaak. 'We hebben hier eerder met Febo over gesproken en aangegeven dat we onze rookworst niet uitlenen. Die is al negentig jaar onze beste vriend en daar zijn we zuinig op,' liet het bedrijf eerder in een reactie weten.

Febo viert zijn jubileum nu dus in samenwerking met Unox. De Amsterdamse snackbarketen vierde afgelopen september al zijn 75ste verjaardag met een opvallende drijvende automatiek, Febo Drijf In genaamd, op het water van de Prinsengracht. Geïnteresseerden konden met hun boot of waterfiets aanmeren en vanuit hun drijvende voertuig een snack uit de muur trekken, aldus Het Parool.

Bronnen: Het Parool en Adformatie

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden