null Beeld

Het is wit en het is gaaf!

Yes! Lang getwijfeld, nu gedaan… een laptop gekocht! Een witte. De Vaio. Gaaf!

Bíjna was ik voor de Lenovo Thinkpad (tip van schrijvend vriendinnetje M) of voor een minilaptop van Acer gegaan (waar bloggollega Esther het op doet), want klein, licht en handzaam heeft zeker voordelen, maar het oog wil ook wat. Niet dat die andere niet mooi zijn, maar deze Vaio bleef steeds maar mijn aandacht trekken.

Net zoals je als je in een winkel een kastje ziet vaak de neiging hebt om even een laadje open te trekken (alsof je verwacht dat er iets in zit), en als je een portemonnee koopt automatisch alle vakjes checkt (alsof je er stiekem toch wat flappen of munten in hoopt te vinden), je vreemde baby'tjes altijd het liefst even zachtjes in hun bolle wangetjes knijpt (doe maar niet), zo moet ik als ik een witte laptop zie de toetsen altijd even aanraken. Alsof ze daar witter van worden…

Wat ‘het oog wil ook wat’ betreft: hij is iets groter dan een minilaptop, dus misschien iets fijner voor je ogen, hij is mooi vormgegeven (vind ik) en ik wilde gewoon heel graag wit. Ja, ja, ja, ik weet wel dat niet de kleur er toe doet maar de specificaties (ik ben zo iemand die inderdaad van auto’s ook vooral de kleur onthoud), maar hallo, mag ik dat misschien zelf bepalen?

Wit dus.

Er zijn vast heel veel mensen (mannen geloof ik vooral) die een witte laptop hartstikke lelijk vinden, maar ik vind ‘m hip. En hot. Eh… cool!

Kan ik eindelijk écht buiten de deur aan de slag, op mijn eigen werkplekje, in een café met koffie verkeerd of lekker op het strand of in de speeltuin misschien terwijl de kinderen rustig spelen (o, illusie, illusie). Of gewoon eens naar boven vluchten als het hier in huis te hectisch is.

En nu maar hopen dat de Vaio wél tegen mijn gemep op het toetsenbord bestand is…

Hoop dat ik ‘m snel heb!

O, je had verwacht dat ik een iPad had gekocht? Had gekund natuurlijk, omdat ik voor hip & hot magazine ga schrijven, dat (hopelijk in september) op de iPad verschijnt, maar een mens kan niet alles hebben.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden