Heerlijk dessert: mini limoen-kokos-cheesecakes
en jij iemand die tijdens het eten niet kan wachten op het dessert? Dan zijn deze lekkere mini-limoen-kokos-cheesecakes écht wat voor jou. Ze zijn perfect om het kerstdiner op feestelijke wijze mee af te sluiten.
Dit recept is voor 6 taartjes.
Dit heb je nodig voor de mini cheesecakes:
- 250 g kokosmakronen + extra om te garneren
- 10 g boter, gesmolten
- 3½ blaadje gelatine
- 150 ml slagroom
- 90 g suiker
- 250 g stevige roomkaas, op kamertemperatuur
- sap én rasp van 2 biologische limoenen + 1 extra limoen
- 50 g suiker
extra nodig: keukenmachine, 6 kleine taartvormpjes of ovenschaaltjes/ramequins (Ø 8 cm), met plasticfolie bekleed
Zo maak je ze:
Bereidingstijd: ± 25 min. + 2 uur opstijven
- Maal de kokosmakronen en de boter in de keukenmachine tot kruimels.
- Doe ze in de vormpjes en druk goed aan om een stevige bodem te vormen.
- Week intussen de gelatine in ruim koud water. Houd 25 ml slagroom apart en klop de rest lobbig met 50 g van de suiker. Klop in een andere kom de roomkaas los met 25 g suiker en de limoenrasp en het -sap.
- Breng in een pannetje de achtergehouden slagroom tegen de kook aan. Neem van het vuur en los er de gelatine in op.
- Klop het gelatinemengsel door het roomkaasmengsel en klop er dan de lobbige slagroom door.
- Verdeel het mengsel over bodems en laat in de koelkast ± 2 uur opstijven en helemaal koud worden.
- Snijd intussen voor de topping 6 heel dunne plakjes van de laatste limoen en rasp van de rest van de vrucht de schil af.
- Meng de rest van de suiker met de limoenrasp.
- Serveren: garneer de taartjes met de limoensuiker, de limoenplakjes en wat verkruimelde kokosmakroon.
Eet smakelijk!
Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal