null Beeld Getty Images/RooM RF
Beeld Getty Images/RooM RF

Havermout op een andere manier: baked oats als ontbijt

Is havermout ook jouw favoriete ontbijt? Dan is deze nieuwe variant misschien wel iets voor jou. Ook voor de mensen die gruwelen van de papperige substantie van havermout zijn de knapperige baked oats misschien wel de ideale uitkomst.

Deze week eens uitproberen?

Baked oats

Er bestond natuurlijk al havermoutpap en ook de overnight oats waren al bekend. Daarbij laat je je havermout de avond van te voren al weken in de koelkast en eet je het dus koud. Maar er is weer iets nieuws: baked oats. Oftewel: afgebakken havermout. Hierbij bak je de havermoutpap in de oven, waardoor het knapperig wordt. Vooral voor mensen die wel de voedingswaarde van een havermoutontbijtje aantrekkelijk vinden, maar de papperige substantie op babyvoeding vinden lijken, is dit een perfecte uitkomst. Daarnaast lijkt de structuur van de baked oats haast cakeachtig. Wie wil dat nou niet, elke dag ontbijten met cake, maar dan wel gezond.

Zo maak je het zelf

Benieuwd naar baked oats? Je kunt het gelukkig heel makkelijk zelf maken. Je begint met het maken van havermoutpap zoals je dat normaal ook zou doen. Wanneer je mengsel van havermout en melk of water kookt giet je dit in een ovenbestendige schaal en bak je je havermout in 20 tot 30 minuten op 175 graden af. Daarna kun je er nog wat fruit en noten aan toevoegen om het helemaal af te maken.

Lees ook: Vijf onverwachte dingen waar je havermout voor kunt gebruiken

Ontbijten met cake

Wil je echt uitpakken? Dan kun je bij het maken van je havermout ook alvast siroop, honing, suiker of kaneel toevoegen. Hierdoor geef je je gezonde ‘cake’ nog meer smaak. Of voeg bijvoorbeeld alvast wat plakjes appel toe voordat ‘ie de oven in gaat, waardoor je een soort gezonde appeltaart maakt. Als je dat wat te heftig vindt voor ontbijt, dan kun je dit natuurlijk ook als gezond tussendoortje eten. Heb je doordeweeks in de ochtend geen tijd om dit te maken? Dan kun je de baked oats natuurlijk ook alvast vooruit maken. Doe dit in een cakevorm, zodat je steeds plakjes kunt afsnijden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24Kitchen

Beeld | Getty Images

Maryse de BruijneGetty Images/RooM RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden