Hartige taart met tomaat en paprika
Hartige taart maak je eenvoudig zelf. Dit recept voor hartige taart is met tomaat en paprika, maar je kunt de taart natuurlijk ook vullen met je eigen favoriete groentes.
Wat heb je nodig?
(voor 6 personen)
- 4 geroosterde en ontvelde oranje paprika’s
- 4 geroosterde en ontvelde rode paprika’s
- 4-5 el olijfolie
- 750 g tomaten, ontveld, ontpit en grofgehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- zout en peper
- 2 tl fijngesneden tijm
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier
- 2-3 el fijngesneden basilicum of bladpeterselie
Zo maak je het!
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de paprika’s in lange repen van circa 1 cm breed. Verhit 2 tot 3 eetlepels olie en bak hierin de tomaten ongeveer 20 min. tot het vocht is verdampt. Voeg de knoflook, zout, peper, tijm en chilipeper toe en laat het mengsel nog circa 10 min. stoven tot de saus wat dikker is.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 45x20 cm en 3 mm dik. Snijd van elke kant een reep van 2 cm van de deeglap en plak deze repen met wat water op de rand van de deeglap vast, zodat er een opstaande rand ontstaat. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en prik de deegbodem regelmatig in met een vork. Klop de eidooier los met 1 tl water en bestrijk het deeg hiermee.
Bak de deegbodem circa 10 min. in het midden van de oven op 210°C. Schakel de oven dan terug naar 190°C.
Verdeel het tomaatmengsel over de deegbodem en verdeel hierover de repen paprika. Bestrijk de paprika heel dun met olie en bak de taart nog 20 tot 25 min. in het midden van de oven. Bestrooi voor serveren met basilicum.
Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn
- Vandaag besteld, morgen in huis
- Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
- Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment
Bron | Tijd voor paprika