Hartige misosoep met paddenstoelen, tahoe, waterkers, lente-ui en tauge
Een soepje gaat er ook in de lente wel in tussen de middag. Zeker zo’n hartige misosoep met paddenstoelen, tahoe, waterkers, lente-ui en tauge! Je kunt deze soep van tevoren al maken, zo hoef je hem alleen nog maar op te warmen.
Dit recept is gemakkelijk te maken en goed voor vier personen.
Benodigdheden
- 1 el sesamolie
- 200 g Oosterse paddenstoelenmix, in plakjes
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 stukje geschilde gemberwortel van 4 cm, in plakjes
- ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
- 8 afgestreken el misopasta (verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten of aziatische toko's)
- 200 g tahoe, in blokjes
- 20 g waterkers
- 80 g taugé
Lees ook:
Recept uit de Japanse keuken: ramen met kip & ei
Bereidingswijze hartige misosoep
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
- Verhit een grote wok met daarin de olie en bak de paddenstoelen hierin 2 minuten omscheppend.
- Voeg dan de knoflook, lente-ui, gemberwortel en rode peper toe en bak 1 minuut mee.
- Los de misopasta in een kommetje roerend op in een paar lepels warm water en giet bij de groenten in de pan.
- Schenk er een liter water bij en breng aan de kook. Laat ± 10 min. zachtjes koken op lage pit.
- Warm de tahoe, de taugé en de helft van de waterkers mee in de soep.
- Verdeel hem over kommen en garneer vlak voor het serveren met de rest van de waterkers.
Ziet er goed uit!
Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Lot van Riel
Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 16– 2021.
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Lossenummers.nl.