null Beeld

Hartige misosoep met paddenstoelen, tahoe, waterkers, lente-ui en tauge

Een soepje gaat er ook in de lente wel in tussen de middag. Zeker zo’n hartige misosoep met paddenstoelen, tahoe, waterkers, lente-ui en tauge! Je kunt deze soep van tevoren al maken, zo hoef je hem alleen nog maar op te warmen.

Dit recept is gemakkelijk te maken en goed voor vier personen.

Benodigdheden

  • 1 el sesamolie
  • 200 g Oosterse paddenstoelenmix, in plakjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 stukje geschilde gemberwortel van 4 cm, in plakjes
  • ½ rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 8 afgestreken el misopasta (verkrijgbaar bij de meeste grote supermarkten of aziatische toko's)
  • 200 g tahoe, in blokjes
  • 20 g waterkers
  • 80 g taugé

Lees ook:

Recept uit de Japanse keuken: ramen met kip & ei

Bereidingswijze hartige misosoep

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

  1. Verhit een grote wok met daarin de olie en bak de paddenstoelen hierin 2 minuten omscheppend.
  2. Voeg dan de knoflook, lente-ui, gemberwortel en rode peper toe en bak 1 minuut mee.
  3. Los de misopasta in een kommetje roerend op in een paar lepels warm water en giet bij de groenten in de pan.
  4. Schenk er een liter water bij en breng aan de kook. Laat ± 10 min. zachtjes koken op lage pit.
  5. Warm de tahoe, de taugé en de helft van de waterkers mee in de soep.
  6. Verdeel hem over kommen en garneer vlak voor het serveren met de rest van de waterkers.
null Beeld

Ziet er goed uit!

Fotografie | Wout Hendrickx

Foodstyling en recepten | Lot van Riel

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 16– 2021.

Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Lossenummers.nl.

Lichelle Roozeboom

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden