null Beeld

Hartige koekjes bakken

null Beeld

Zin in iets lekker hartigs om op te knabbelen tussendoor, tijdens een film, of onder het genot van een glaasje wijn? Bak dan deze hartige koekjes!

null Beeld

Rozemarijn-amandelkoekjes

3 el suiker

2 el fijngehakte rozemarijn

snuf zout

2 eidooiers, geklopt

230 g boter

60 g gepelde amandelen, geroosterd

250 g bloem

30 g Parmezaanse kaas

Bereiding

Neem een kommetje en doe hier de suiker en rozemarijn in. Wrijf alles goed samen, zodat de suiker de smaak van de rozemarijn overneemt. Voeg dit mengsel samen met de amandelen, bloem, kaas en zout aan de keukenmachine toe. Pulseer tot de amandelen grof gehakt zijn. Voeg dan de boter toe en pulseer nogmaals tot er dikke deegkruimels ontstaan. Tot slot giet je de eidooiers erbij en pulseer je tot er kleine deegballetjes ontstaan.

Haal het deeg vervolgens uit de keukenmachine en kneed tot het een geheel wordt. Laat het deeg een uur in de koelkast opstijven.

Verwarm de oven ondertussen voor op 180 °C. Rol bolletjes van het koekjesdeeg en druk plat tot je koekjes van 1 cm dikte hebt. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleed rooster. Bak de koekjes 20 minuten in de oven en laat goed afkoelen.

Kaasstengels met een sesamkorstje

null Beeld

bladerdeeg uit de diepvries

stuk Parmezaanse kaas, geraspt

1 geklopt eitje

sesamzaadjes

flinke snuf zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg op een bakpapier en bestrijk met het geklopte ei. Strooi vervolgens geraspte kaas, zout en een aantal sesamzaadjes eroverheen en druk dit voorzichtig aan. Snijd het plakje vervolgens in stroken van 1 cm en draai aan het uiteinde tot de hele stengel gedraaid is. Bak het een kwartiertje in de oven.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden