null Beeld

Groene aspergesoep

null Beeld

Groene asperges bevatten meer vitaminen dan de witte. Eet dus zeker ook eens de groene variant, want die is minstens zo lekker. Je kunt de asperges natuurlijk op traditionele wijze bereiden, met een roombotersausje en ei. Maar wat dacht je van deze groene aspergesoep?

Ingrediënten

Voor twee personen250 gr groene asperges

1 sjalotje

1 el vloeibare margarine

1 tl mosterd

2 dl groentebouillon

1 ei

½ dl light kookroomBereidingswijze

Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken. Maak het sjalotje schoon en snijd deze in kleine stukjes. Fruit het sjalotje in de margarine. Voeg de asperges, de mosterd en bouillon toe en breng dit aan de kook.

Kook de asperges in 15 minuten gaar. En kook het ei in 10 minuten hard. Haal de aspergekopjes uit de soep. Pel het ei en snijd ook deze in kleine stukjes. Pureer de soep tot een gladde massa.

Verwarm de soep en roer de kookroom erdoor. Voeg naar smaak wat peper toe. Schep de soep in mooie kommen en garneer met de aspergekopjes en ei.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden