PREMIUM4 personen
Green curry (Kaeng Khiao Wan Nuea)
Voor deze groene rundvleescurry met asperges en peultjes maak je de geurige currypasta met onder meer groene pepers, knoflook, bosui en citroengras en koriander zelf.
Door biefstuk te gebruiken is deze green curry lekker snel klaar.
Ingrediënten voor de green curry
(Kaeng Khiao Wan Nuea)
- 600 g biefstuk of ossenhaas, in reepjes
- 300 g groene aspergepunten, overlangs gehalveerd
- 200 g peultjes, in reepjes
- 800 ml kokosmelk bosje
- Thaise basilicum*
- 1 rode peper, in ringen
Voor de currypasta:
- 4 stengels citroengras, grof gehakt
- 8 bosuitjes, grof gehakt
- 5 teentjes knoflook, grof gehakt
- 4 cm verse gemberwortel, geraspt
- 3 groene pepers, zaadlijsten verwijderd
- bosje koriander, grof gehakt
- sap van 2 limoenen
- 2 el vissaus arachideolie
- extra nodig: blender of hakmolentje
Zo maak je de green curry
Mix het citroengras, de bosui, de knoflook, de gemberwortel, de pepers en de koriander glad in de blender. Voeg het limoensap, de vissaus en een scheutje olie toe en mix tot een gladde pasta. Proef en voeg eventueel nog wat vissaus of limoensap toe. Zet opzij. Verhit een paar lepels olie en bak het vlees hierin op hoge pit bruin. Voeg de groenten en 3-4 el currypasta toe en roerbak 1 min. Giet de kokosmelk bij de curry. Roer goed en breng aan de kook. Laat 5 min. pruttelen. Verdeel de curry over borden en garneer met de basilicum en de rode peper. Lekker met jasmijnrijst.
Bereidingstijd: ± 30 min.
*Thaise basilicum heeft puntige blaadjes en lichtpaarse stengels en ruikt sterk naar anijs. Je voegt hem op het einde van de bereiding toe aan , roerbakgerechten en soepen. Te koop bij grote supermarkten, bij Aziatische supermarkten, groentespeciaalzaken en online.