Margriet logo
null Beeld

Gourmetten met kerst? Déze vleesgerechten zijn het populairst

Gourmetten is enorm populair in Nederland en natuurlijk hartstikke gezellig. Iedereen z’n eigen pannetje, een tafel vol vlees, vis en groente en bakken maar!

Samen met Vlees.nl

Met déze top 5 populaire vleesgerechten maak je jouw gourmetavond nóg feestelijker.

Gourmetten

Gourmetten is altijd een hit tijdens de feestdagen. Er staat voor iedereen wel iets lekkers op tafel en ook (klein)kinderen vinden het leuk. Bovendien kan iedereen lekker aan tafel blijven zitten. Wel zo gezellig! De belangrijkste tip: maak het niet te moeilijk. Zorg voor een goede basis naast de vleesgerechten, zoals vis, groente, sausjes, stokbrood en salades. Voorbereiding is key en zo kun je zelf ook genieten.

Gourmetten is gezellig én er is voor ieder wat wils

Top 5 populairste vleesgerechten

Voorafgaand aan de feestdagen haal je de mooiste stukken vlees in huis. Je kunt natuurlijk voor een kant-en-klaar pakket kiezen, maar een stuk budgetvriendelijker is het om je favoriete vleessoorten los te kopen. Snijd het vlees in kleine lapjes van ca. 40 gram. Ga voor volwassen uit van 200 gram vlees en/of vis per persoon.

Dit zijn de vijf populairste vleesgerechten tijdens kerst:

  1. Hamburgertjes
    Een klassieker voor bij het gourmetten, zeker voor kinderen. Zorg ook voor kleine broodjes, sla, tomaten, kaas en andere ingrediënten, zodat iedereen aan tafel zijn eigen hamburgertje kan bouwen.
  2. Biefstuk
    Snel klaar in het pannetje als je hem medium of medium-rare wilt hebben. Maar ook voor well done hoef je niet lang te wachten. Biefstuk is het ideale vlees om je gourmetavond wat extra’s mee te geven.
  3. Varkenshaas
    De varkenshaas is heerlijk mals vlees en daardoor ideaal voor het gourmetten. Het bakt relatief snel gaar en is lekker met verschillende sausjes.
  4. Slavinkjes
    Slavinkjes met spek omwikkeld voor een lekker krokant korstje.
  5. Varkensoester
    De varkensoester is een van de malste stukje vlees van het varken. Heerlijk om het zelf te bakken met gourmetten en daarna te dippen in een van de sauzen op tafel.

Luxe gourmetten

Je hebt gourmetten én gourmetten. De ingrediënten voor je gourmet zetten de toon. Zeker als je met kerst wilt uitpakken is mooi vlees op zijn plaats. Denk aan heerlijk malse ossenhaas, entrecote, kalfsoester en lamskotelet. Verrijk dit met zelfgemaakte marinades en sauzen. Inspiratie nodig? Gourmet recepten vind je hier.

Commerciële redactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden