null Beeld

Gezonde ontbijtcrackers

Ben je gluten intolerant of heb je eens zin in iets anders dan een boterham? Probeer deze ontbijtcrackers waar je jouw fantasie op los kunt laten.

Ingrediënten - 20 stuks

2 kopjes gemalen lijnzaad

250 ml water

snufje zout

Naar keuze:

gehakte noten

rozemarijn

tijm

paprikapoeder

chilipoeder

knoflookpoeder

uienpoeder

oregano

basilicum

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Mix vervolgens alle ingrediënten voor de ontbijtcrackers in een grote kom tot er een deegbal ontstaat. Neem een bakpapiertje en rol het hier zo dun mogelijk op uit. Snijd vervolgens vierkantjes van het deeg (insnijden is voldoende).

Bak de ontbijtcrackers 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Breek ze vervolgens langs de ingesneden randjes af en beleg ze met een heerlijke topping.

Smakelijk!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden