null Beeld

Gezonde blueberry muffins

Hoewel ze niet bekend staan om hun slanke imago, kun je blueberry muffins met een paar aanpassingen veel gezonder maken.

Door een deel van de bloem te vervangen door amandelmeel, worden blueberry muffins voedzamer. Daarnaast komt er bij dit recept geen suiker aan te pas; de natuurlijke suikers van de geprakte banaan zorgen voor een gezondere zoetigheid. Een verantwoord tussendoortje dus!

Gezonde blueberry muffins (16 stuks)

150 g gemalen amandelen

130 g bloem

1 el bakpoeder

1 rijpe banaan, geprakt

3 eieren

60 ml olie

1 tl vanille extract

250 ml magere melk

handje bosbessen

handje bramen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem, gemalen amandelen en het bakpoeder in een kom. Neem een andere kom en mix de geprakte banaan, eieren, olie, melk en vanille met elkaar. Voeg de droge ingrediënten vervolgens toe en meng alles met elkaar. Spatel dan de vruchten erdoorheen. Verdeel het mengsel over ongeveer zestien vormpjes en bak ze binnen 20 minuten goudbruin. Klaar zijn de gezondere blueberry muffins!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden