null Beeld

Gezond ijs eten? Probeer dan eens de nieuwste foodtrend: nicecream

Is ijs jouw ultieme guilty pleasure? Dan hebben wij goed nieuws voor je: vanaf nu kun je zonder schuldgevoel een hele bak ijs weglepelen. ‘Nicecream’, de nieuwste foodtrend van het moment, bestaat namelijk enkel en alleen uit fruit.

En het fijne is: je maakt

het ook nog eens heel makkelijk zelf!

Wat is nicecream?

Nicecream is ijs dat volledig uit fruit bestaat, zonder toegevoegde suikers. Als basis wordt meestal (overrijpe) banaan gebruikt om een heerlijke romige textuur te creëren. Om het ijs helemaal naar jouw smaak te maken, kun je al je favoriete fruitsoorten er aan toevoegen. Voor mensen die het éxtra romig willen, is er ook nog de optie om tijdens het mixen een scheutje plantaardige melk toe te voegen.

Lees ook: waarom je nu beter geen hoorntje kunt nemen als je een ijsje haalt

Zó maak je het

Het maken van nicecream is heel gemakkelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is; fruit en een blender of keukenmachine. Snijd het fruit dat je wilt gebruiken in stukken, stop het in een zakje en leg dit in de vriezer tot het volledig bevroren is. Mix vervolgens de stukken fruit in een blender of keukenmachine tot een romige massa. Giet het mengsel in een bak en zet deze opnieuw in de vriezer voor minimaal een uur. Hierna kun je het ijs heerlijk opeten!

Zó ziet het eruit

Nieuwsgierig hoe het eindresultaat eruit ziet? Wij hebben hieronder een aantal mooie foto’s ter inspiratie voor je op een rijtje gezet:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24 Kitchen

Beeld | iStock

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden