null Beeld

Gezond broodbeleg: artisjokkentapenade

Maak van je dagelijkse boterham een feestje met deze heerlijke artisjokkentapenade met doperwten en munt. Serveer op een laagje geitenkaas. Ook lekker op een bruschetta. 

Wat heb je nodig?

  • 1 potje artisjokken (op kruidenolie, 190 g)
  • 100 g tuinerwten (extra fijn, diepvries)
  • 8 blaadjes munt
  • zout en peper
  • olijfolie
  • brood
  • 100 g zachte geitenkaas

Zo maak je het

Stap 1: Neem de artisjokharten uit het potje en doe met wat aanhangende olie in de kom van de staafmixer.

Stap 2: Breng water aan de kook en giet over de doperwtjes. Laat 1 minuut staan en spoel af met koud water. Laat uitlekken.

Stap 3: Voeg de doperwten en 5-6 blaadjes munt toe en pureer met de staafmixer tot een smeuïge, nog beetje grove tapenade. Breng naar wens op smaak met zout en peper.

Stap 4: Verhit olie in een pan en bak de sneetjes brood krokant. Besmeer de bruschetta’s met zachte geitenkaas en de tapenade en garneer met munt, verse gemalen peper en zout naar smaak.

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten + 1 uur

KIJK OOK: Couscous met munt en feta

http://www.kijk.nl/video/BFK8QhAbvmrm?autoplay=0

Bron | Cook Love Share

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden