null Beeld

Gevuld bietje uit de oven

Ingrediënten

4 grote (ronde) gekookte bieten - snuf zout - 4 stengels bleekselderij - 3 el olijfolie - 8 ontpitte dadels - 150 g zachte geitenkaas - 2 el vloeibare honing - 3 el balsamicoazijn - zwarte peper - 2 el pijnboompitten

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd het kapje van de bietjes af en hol ze met een lepel uit tot 1 cm van de rand. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes en de dadels in reepjes. Verhit 2 el van de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de bleekselderij glazig, voeg de biet en daarna de dadels toe en schep een paar keer om. Neem de pan van het vuur en verbrokkel de kaas erboven. Druppel de azijn, de honing en de rest van de olijfolie erover, breng op smaak met zout en peper. Vul hiermee de uitgeholde bietjes. Bestrooi ze met pijnboompitten, zet ze bij elkaar in een ovenschaal en laat ze in 20 min. in de oven warm en goudbruin worden. Serveer als voorgerechtje of als bijgerecht bij gebraden gevogelte.

Extra informatie

Bereidingstijd: 45 min. (incl. oventijd)

Calorieën: 340

Streep-je-Slank vakjes: 34

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden