Margriet logo

PREMIUM

Gepofte zoete aardappel met frisse kip-kikkererwtenvulling

null Beeld Bram Debaenst, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Els Sirejacob, Sonja Peters.
Beeld Bram Debaenst, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Els Sirejacob, Sonja Peters.

De zoete aardappel voor dit recept met kip en kikkererwten kun je al van tevoren poffen en in de koelkast bewaren. Als je maaltijden al eerder voorbereidt, ben je bent minder geneigd snel iets ongezonds te pakken.

Dit heb je nodig.

Ingrediënten voor gepofte zoete aardappel met frisse kip-kikkererwtenvulling

Het recept is voor 4 personen.

  • 4 zoete aardappels van gelijke grootte
  • milde olijfolie
  • 1 blik kikkererwten (inh. ± 400 g)
  • cayennepeper
  • versgemalen peper, zout
  • 2 kipfilets
  • 700 g gemengde paddenstoelen, in gelijke stukken
  • 4 el ­yoghurt
  • ½ bos platte peterselie, grof gehakt
  • paar takjes koriander
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 °C. Prik met een vork wat gaatjes in de aardappels. Wikkel de aardappels elk apart in aluminiumfolie – niet helemaal dichtmaken - en bedruppel met olie. Pof de aardappels in ± 1 uur gaar in de oven, afhankelijk van de grootte. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder stromend water en dep goed droog met een doek. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met cayennepeper en zout naar smaak. Besprenkel royaal met olie en zet ze bij de aardappels. Bak de erwten in 20-25 minuten. krokant in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en zet opzij.

Bestrijk intussen een grillpan met olie en gril de kipfilets hierin aan beide kant lichtbruin en vanbinnen gaar. Snijd in reepjes. Verhit 1 el olie in een braadpan en bak de paddenstoelen goudbruin. Voeg de knoflook en de peterselie toe en bak 2 minuten mee. Haal de aardappels uit de oven en snijd ze open. Verdeel de paddenstoelen, de yoghurt, de kikkererwten en de kip erover. Garneer met de zonnebloempitten en wat koriander. Maal er nog wat peper boven en serveer direct.

Bereidingstijd: ± 90 min.

Voorbereidingstip
Laat de aardappelen na het poffen afkoelen en bewaar ze in de koelkast. Warm de aardappels op in magnetron of oven en bereid intussen de vulling.

Colette Beyne (bewerking)Bram Debaenst, Tom Swalens. Recepten & foodstyling: Els Sirejacob, Sonja Peters.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden