null Beeld

Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat

Klassiek worden sperziebonen geserveerd met boter en, liefst versgeraspte, nootmuskaat, maar Knorr heeft nu iets nieuws!

Probeer dit verrassende recept met Knorr Roomsaus met nootmuskaat eens. Heerlijk in combinatie met de kruidige biefburgers.

Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat

(hoofdgerecht, 4 personen)

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken

500 g rundergehakt

1 teentje knoflook, uit de pers

½ el tomatenpuree

1 tl mosterd

versgemalen peper, zout

4 el gehakte peterselie

600 g sperziebonen, puntjes eraf

2 el zoetzure zilveruitjes

1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus met nootmuskaat

100 ml melk

Bereidingswijze

Kook de aardappelen -/+ 20 min. en giet ze af.

Meng het gehakt met de knoflook, tomatenpuree, mosterd, 0.5 tl zout, 0.5 tl peper en 2 el peterselie. Draai er 4 ballen van en druk ze plat.

Kook de sperziebonen 10-15 min, giet ze af, zet de pan terug op het vuur en schep de zilveruitjes en 2 el van de peterselie erdoor. Laat even warm worden.

Maak de saus en grill de biefburgers 4-5 min. aan elke kant. Stamp de aardappels fijn met de melk en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de biefburgers met de bonen en aardappelpuree en verdeel de Roomsaus met nootmuskaat over de bonen.

Weetje

Sperziebonen zijn tegenwoordig malser dan vroeger en hebben daardoor een kortere kooktijd: 10-13 minuten.

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden