null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Gegrilde kalkoenfiletspiesen met tomatensalsa en yoghurt-knoflookdip

Op zoek naar een lekkere maaltijd voor een zomerse avond? Wat denk je van deze spiesen van gemarineerde kalkoenfilet met een frisse tomatensalsa en yoghurt-knoflookdip met een platbrood als eetbaar bord. En omdat je de gegrilde kalkoenfiletspiesen serveert op platbrood, heb je ook nog eens bijna geen afwas!

Dit recept is gemakkelijk te maken en goed voor vier personen.

Benodigdheden

Voor de gegrilde kalkoenfiletspiesen

  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • 3 el zonnebloem- of arachideolie + extra om te bestrijken
  • versgemalen peper, zout
  • 600 g kalkoenfilet , in blokjes

Voor de salsa

  • 4 tomaten, fijngesneden
  • 1 el geknipte bieslook
  • 1 el appelazijn
  • Ongeveer 1 el extra vergine olijfolie

Voor de yoghurt-knoflookdip

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 teen knoflook, geperst
  • sla naar keuze, kleiner gescheurd
  • 4 (Libanese) platbroden
  • 2 tl nigellazaad

Extra benodigdheden: vier lange metalen spiesen.

Lees ook: Barbecue gepland? 3x de lekkerste vlees-, veggie én vegan burger

Bereidingswijze

Bereidingstijd: ± 35 min. + 1 uur marineren.

  1. Vermeng in een schaal het kerrie- en paprikapoeder, de honing, het citroensap, de zonnebloemolie en peper en zout naar smaak, schep de kalkoen erdoor, dek af en laat de smaken minimaal 1 uur intrekken.
  2. Verwarm intussen de barbecue voor.
  3. Roer de ingrediënten voor de tomatensalsa door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Klop voor de yoghurtdip de yoghurt los met het citroensap en de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Zet beide opzij.
  5. Bestrijk de spiesen dun met de extra olie en rijg het vlees eraan.
  6. Gril het vlees rondom gaar en lichtbruin in ± 10 min.
  7. Serveer de spiesen op het brood, met de salsa en de yoghurtdip.
  8. Bestrooi met het nigellazaad.
  9. Maak de rest van de sla aan met een vinaigrette en serveer erbij.
null Beeld StockFood
Beeld StockFood

Ziet er goed uit!

Pruductie en bewerking | Colette Beyne

Beeld | BeeldigBeeld/Stockfood

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2021-28. Je kunt deze editie nabestellen via lossebladen.nl.

Lichelle RoozeboomStockFood

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden