PREMIUM4 personen
Gebakken rijst met krab (Khao Pad Pu)
Echt Thais streetfood is gebakken jasmijnrijst met krab, oftewel: Khao Pad Pu. Het lichtzoete krabvlees combineert goed met de erwten, de peterselie en de knapperige paksoi. Lekker als lichte lunch of bijgerecht.
Dit heb je nodig:
Ingrediënten voor de
gebakken rijst met krab
(Khao Pad Pu)
- 400 g jasmijnrijst arachideolie
- 2 uien, gesnipperd
- ½ paksoi, in reepjes
- 300 g erwten, diepvries
- 2 blikjes krabvlees (samen ± 300 g), uitgelekt en losgehaald
- 2 el sojasaus klein bosje peterselie, fijngesneden
- versgemalen peper, zout
Zo maak je de gebakken rijst met krab
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een paar lepels olie en fruit de uien hierin ± 3 min. Voeg de paksoi, de doperwten, de krab, de sojasaus en de peterselie toe en roerbak 1 min. Schep er de rijst erdoor en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Lekker met zoetzure saus of sambal.
Bereidingstijd: ± 20 min.