Margriet logo

PREMIUM4 personen

Gebakken rijst met krab (Khao Pad Pu)

null Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Sonja Peters.
Beeld Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Sonja Peters.

Echt Thais streetfood is gebakken jasmijnrijst met krab, oftewel: Khao Pad Pu. Het lichtzoete krabvlees combineert goed met de erwten, de peterselie en de knapperige paksoi. Lekker als lichte lunch of bijgerecht.

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor de
gebakken rijst met krab
(Khao Pad Pu)

  • 400 g jasmijnrijst arachideolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • ½ paksoi, in reepjes
  • 300 g erwten, diepvries
  • 2 blikjes krabvlees (samen ± 300 g), uitgelekt en losgehaald
  • 2 el sojasaus klein bosje peterselie, fijngesneden
  • versgemalen peper, zout

Zo maak je de gebakken rijst met krab

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een paar lepels olie en fruit de uien hierin ± 3 min. Voeg de paksoi, de doperwten, de krab, de sojasaus en de peterselie toe en roerbak 1 min. Schep er de rijst erdoor en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct. Lekker met zoetzure saus of sambal.

Bereidingstijd: ± 20 min.

Colette Beyne (bewerking).Wout Hendrickx. Recepten & foodstyling: Sonja Peters.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden