null Beeld

Fruit en groente bewaren

Hoe bewaar je fruit en groente?

Nu de zomer aanbreekt, is het weer tijd voor al de lekkere zomergroenten en zomerfruit. Je moet wel weten hoe je de groente en fruit moet bewaren om ze zo lang mogelijk vers te houden. Wij helpen je een handje!

Koelkast

De temperatuur in de koelkast moet tussen de 3 en 7 graden liggen. Welke groenten en fruit bewaar je in de koelkast?

Groente:

- Andijvie

- Asperges, bij voorkeur ingewikkeld in een vochtige doek

- Bladselderij

- Bloemkool

- Broccolli

- Champignons

- Prei

- Sla

- Spinazie

- Spruiten

- Witloof

Fruit:

- Aardbeien

- Bessen

- Bramen

- Frambozen

Koel

Wanneer je groente en fruit koel moet bewaren, bewaar je ze tussen de 8 en 15 graden. Vaak is dit mogelijk in een kelder of een donkere ruimte waar de temperatuur constant is.

Groente:

- Bonen

- Courgettes, kun je ook op kamertemperatuur bewaren

- Komkommer, eventueel op kamertemperatuur bewaren

- Paprika’s

- Uien

- wortelen

Fruit:

- Citrusvruchten, kun je ook op kamertemperatuur bewaren

- Kiwi, eventueel op kamertemperatuur bewaren

- Peren

Kamertemperatuur

De kamertemperatuur is een temperatuur van 12 graden en hoger. Zet de groente en fruit in ieder geval niet bij een warmtebron of in direct zonlicht. Vaak is de keuken een geschikte plaats.

Groente:

- Aubergines

- Tuinkruiden, eenmaal afgesneden in de koelkast bewaren

- Tomaten, eventueel gekoeld bewaren

Fruit:

- Appelen

- Bananen

- Tropische vruchten

Let op! Bewaar tomaten, appelen en kiwi’s apart. Door de stof ethyleen die deze soorten vrijgeven, bederven komkommers, broccoli, aubergines en champignons sneller.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden