Foe yong hai maken? Probeer dít makkelijke recept
Wil jij graag foe yong hai maken, maar ben je op zoek naar een makkelijk recept? Dan ben je bij ons aan het juist adres. We hebben namelijk een heerlijk recept voor je gevonden dat je niet al te veel moeite kost.
Maar makkelijk betekent niet per se minder lekker!
Foe yong hai
Maar voordat we aan het koken slaan: wat is foe yong hai eigenlijk? Het is een soort omelet gevuld met groenten en een zoetzure tomatensaus. Je hebt het vast weleens bij de Chinees gegeten, maar grappig genoeg is foe yong hai eigenlijk helemaal geen authentiek Chinees gerecht. Het is in de jaren vijftig bedacht door Nederlanders die terugkeerden uit Nederlands-Indië, zo meldt de culinaire website FavorFlav. Foe yong hai is een van de voorbeelden van Chinese gerechten die aangepast zijn aan de Nederlandse smaak. En lékker dat het is. Enfin, aan de slag!
Benodigdheden voor makkelijk foe yong hai-recept
Om de foe yong hai te kunnen maken, heb je de volgende ingrediënten nodig voor twee personen:
- 4 eieren
- 100 gr prei (fijngesneden)
- 125 gr champignons (in plakjes)
- 2 bosuien (in ringetjes)
- 1 paprika
- 125 gr taugé
- 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
- peper en zout
Voor de saus:
- 4 eetlepels ketchup
- 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 snuf knoflookpoeder
- 2 eetlepels azijn
- 200 ml gezeefde tomaten
Zó maak je de Foe yong hai
Je kunt het best met de saus beginnen.
1. Doe alle ingrediënten voor de saus samen in een pannetje, verwarm deze en roer alles goed door elkaar. Proef altijd even om te kijken of je nog iets extra moet toevoegen. Als de saus bijvoorbeeld te zoet smaakt dan kun je een beetje extra azijn toevoegen. Is de saus juist te zuur? Dan voeg je wat extra gembersiroop toe.
Lees ook:
Dit wil je weten over vitamine D-champignons
2. Ga verder met de rest van het gerecht. Snijd de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes.
3. Verhit vervolgens een beetje olie in een koekenpan en bak de prei, paprika en champignons een paar minuten tot het wat geslonken is. Zorg ervoor dat je een beetje taugé en bosui apart houdt.
4. Voeg de rest toe aan de groenten en bak kort mee. Voeg tot slot wat van het Chinese vijfkruidenpoeder toe, wat peper en zout en roer alles goed door elkaar.
5. Haal de helft van de groenten uit de pan en bewaar deze onder een afgedekt bord.
6. Kluts de vier eieren door elkaar in een kom en voeg deze toe aan de groenten in de pan. Laat het geheel even stollen en draai daarna de omelet voorzichtig om zodat de andere kant ook een mooi kleurtje krijgt. Leg vervolgens de omelet op een bord, schep wat van de overgebleven groenten erop en vouw de omelet dubbel. Giet wat van de Foe yong hai-saus er overheen en garneer het met wat bosui en taugé.
Eet smakelijk!
Bron | Leukerecepten.nl, FavorFlav
Beeld | Getty