Feesthapje: gefrituurde mozzarella met kappertjes en pesto
Bij de laatste avond van het jaar horen leuk gezelschap, een goede champagne én lekkere hapjes. Dit hapje kun je goed voorbereiden, zodat je als gastvrouw volop kan meegenieten van het feestgedruis.
Dit heb je nodig (voor 24 stuks):
- 24 minimozzarellaballetjes
- 2 el kappertjes
- 4 el bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 75 g panko (grof Japans broodkruim)
Voor de pesto
- 50 g rucola
- 1 teentje knoflook
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el pijnboompitten
- 70 ml olijfolie frituurolie
Heb je de ingrediënten niet in huis? Bestel ze dan hier online bij Albert Heijn
- Vandaag besteld, morgen in huis
- Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
- Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment
Zo maak je het:
Laat de mozzarella en de kappertjes goed uitlekken. Dep beide goed droog en hak de kappertjes fijn. Schep de bloem, de losgeklopte eieren en de panko elk in afzonderlijke diepe borden. Schep de kappertjes door de panko. Haal de mozzarellabolletjes door de bloem, het ei en de panko. Herhaal nog een keer, zodat elk bolletje een stevig korstje heeft. Leg de bolletjes 15 min. in de vriezer. Pureer voor de pesto de rucola, de knoflook, de kaas en de olijfolie tot een smeuïge pasta. Verwarm de frituurolie tot 180 °C en frituur de bolletjes goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de pesto.
Bereidingstijd: ± 25 min. + 15 min. vriestijd.
Margriet nabestellen
Dit recept komt uit Margriet 53, daarin vind je nog meer fijne recepten. Deze kun je hier online te bestellen.
Meer fijne feesthapjes?
Leuk voor de feestdagen: marshmallow borrelglaasjes