null Beeld

Feestelijk 3-gangen diner voor 5 euro p.p.

null Beeld

null Beeld

Heerlijke verschillende geuren, gemarineerd vlees, mooie zachte witvis of een zoet toetje waar je suikerhart van zal smelten. Allerlei ideeën die in je hoofd opkomen als je denkt aan een feestelijk diner voor je gasten. Je bent echter al snel veel geld kwijt aan een 3-gangen menu. Speciaal voor lezeressen van Margriet.nl stelden wij een feestelijk 3-gangen menu samen voor niet meer dan 5 euro per persoon. Dat wordt smullen!

De recepten zijn op basis van 4 personen.

Voorgerecht

Gevulde witlofblaadjes

1 witlof

250 gram (diepvries) zalm

1/2 avocado

3 el mayonaise

1 el water

2 teentjes knoflook

Bereidingswijze: Pocheer de zalm 5 minuten in kokend water. Goed uit laten lekken en in blokjes snijden. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes en besprenkel met wat citroensap tegen verkleuring. Maak een dressing van mayonaise, geperste knoflook en water. Maak de witlofblaadjes voorzichtig los en vul ieder blaadje met blokjes zalm, avocado en de dressing.

Hoofdgerecht

null Beeld

Tagliatelle met scampi’s in romige tomatensaus

500 gr tagliatelle

500 gr scampi’s

30 gr boter

1 ui

2 el geconcentreerd tomatenpuree

250 ml room

tabasco

4 teentjes knoflook

1 bosje gedroogde dille

Bereidingswijze: Kook de tagliatelle volgens de instructies op het pak. Pel de scampi’s en dep deze droog. Smelt wat boter in de pan en fruit de ui. Voeg de scampi’s toe en bak deze op hoog vuur tot ze mooi roze zijn. Voeg daarna de room, tomatenpuree, geperste knoflook, tabasco en (naar smaak) wat dille toe. Het geheel goed mengen en verwarmen. Serveer het gerecht door de saus op de tagliatelle te leggen.

Dessert

null Beeld

Citroentaartjes

1 rol kruimeldeeg

3 eigelen

50 gr boter

70 gr suiker

het sap van 3 citroenen

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek daarna vier rondjes uit het kruimeldeeg. Bedek de buitenkant van losse muffin- of cakevormpjes met de rondjes en bak deze 15 tot 20 minuten in de oven. Na het bakken af laten koelen.

De citroencrème maak je door het eigeel en de suiker tot een romig geheel te kloppen. Daarna giet je het citroensap bij en breng je het mengsel al roerend aan de kook. Wanneer het kookt, zet je het vuur lager en laat je het geheel nog 10 minuten verder koken. Blijf ondertussen roeren en voeg de boter (in blokjes) toe. Laat de citroencrème afkoelen en verdeel het over de voorgebakken vormpjes. Zet de citroentaartjes daarna enkele uren in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk!

Bron: budgetkoken.be tasteofhome.com coastalliving.com

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden